ZDS Plug&GO búvárszivattyú a tökéletes választás.




A ZDS szivattyú egy Olaszországban, ezen belül Padovában készülő termék. A tervezési, gyártási folyamatok is itt zajlanak. Számos egyedi megoldással, innovatív fejlesztésekkel rendelkező szivattyú gyártóról beszélhetünk. Egyik legjelentősebb fejlesztése a ZDS PLUG&GO szivattyú család.

 

Ez az egy fázisú 230V-os búvárszivattyú 4 colos méretben kerül forgalomba. A szivattyú két fő egységből tevődik össze. A hidraulikus részből, mely a víz szállítását biztosítja, illetve egy integrált elektronikus egyfázisú vízhűtéses motorból, mely a meghajtást biztosítja. A Plug&Go szivattyú család az ISO 9001 szabvány szerit készül. A legnagyobb típusú készülék 6000 liter/óra vízszállításra és maximum 79 méter emelési magasságra képes. Ez a típus a ZDS Plug&GO PG 5000 es búvárszivattyú.

 

A ZDS Plug&Go szivattyú család egyedülálló és különösen ajánlott a lakossági szivattyúzásra. Legyen szó öntözésről, házi vízellátásról. A Plug&Go szivattyúhoz csak egy hidrofor tartály szükséges. Nincs szükség nyomáskapcsolóra, szárazonfutás elleni védelemre, vagy szondára. Az integrált elektronika gondoskodik a szivattyú indításáról, és leállításáról. Ennek köszönhetően a telepítés nem igényel különösebb szaktudást és gyorsan, egyszerűen telepíthető. Az integrált vezérlő elektronika számos különlegességel szolgál még ezen felül!

 

Nézzük is meg, hogy mi mindent tud a Plug&Go szivattyú a gyakorlatban.



Beépített automatikus hővédelem

 

A beépített automatikus hővédelem védi a motort a túlmelegedés ellen. Ez a védelem akkor is kifejezetten hasznos, ha a szivattyút nem csőkútba, hanem ciszternába, egyéb víztározó tartályba helyezik és megfeledkeznek a köpenyhűtő csőről. Abban az esetben is védi a szivattyú motorját, ha a hidraulika egység megszorulna valamilyen külső szennyeződéstől. A védelem automatikus, tehát ha a megfelelő hőmérsékletre hül vissza a motor, akkor újra indul mindenféle külső segítség nélkül.

 

Szárazon futás elleni védelem

 

A ZDS Plug&Go szivattyúk gyári beépített szárazon futás elleni védelemmel rendelkeznek, ezért nem kell külön szondát, úszókapcsolót alkalmazni. Sőt! A programozott ciklusidő elteltével a szivattyú újraindítás is automatikus.



Túltöltés elleni védelem

 

A Plug & GO szivattyú teljesen védett a túlterhelés ellen. Abban az esetben, ha a szivattyú részben vagy teljesen blokkolva van, a Plug & GO szoftver néhány automatikus újraindítás után automatikusan bekapcsolja a szivattyút készenléti üzemmódba.

 

Alacsony, vagy magas feszültség elleni védelem

 

A szivattyú motor magas és alacsony feszültség ellen is védve van, mely motor károsodást okozhat. Az alacsony feszültség fenn állhat például a nem megfelelő keresztmetszetű tápkábel miatt. Ez ilyenkor feszültség esést okoz és a motor károsodhat. Magas feszültség jelentkezhet külső tényezők behatása miatt, mint például a hálózat karbantartása. A Plug&GO mindezekre figyel és ha ezen hibák bármelyike fenn áll, azonnal leállítja a motort és készenléti üzemállapotba lép.

 

Lágy indítás

 

A lágyindításnak köszönhetően a szivattyú áramfogyasztása indításkor jóval kedvezőbb. Ezzel elkerülhető a hálózat egyéb fogyasztóinak teljesítménycsökkenése, mint például az izzólámpák villogása. A kútat is kíméli, hiszen induláskor nem rántja meg. Ezen felül a motor élettartama is jelentősen meghosszabbodik.

 

Túl gyakori indítás elleni védelem

 

A ZDS Plug&GO szivattyú figyeli a rendszert. Abban az esetben ha a csővezeték hálózatán szivárgást érzékel és az indítás, leállítás száma drasztikusan megnő, leállítja a szivattyút, és készenléti üzemmódba áll.

 

Visszacsapó szelep működési tesztje

 

A Plug & GO szivattyú rendszeresen szabályozza, ha a visszacsapó szelep megfelelően működik, és ha nem szennyezik semmi szennyeződéssel. Abban az esetben, ha eltömődött, egy speciális elektronikus eljárás mechanikusan oldja ki a visszacsapó szelepet vagy a szivattyút készenléti üzemmódba kapcsolja.

 

Egyedülálló elektromos csatlakozás a szivattyúhoz, mely tökéletes védelmet biztosít. A gyári tápvezeték hossza 1,5 méter hosszú, de a kábel hosszabbításban tudunk Önnek segíteni, vagy akár gyári tápkábelt is kérhet 15, vagy 30 méteres kivitelben.

 

Gondosan kidolgozott formatervezés. A hidraulikus egység rendkívül ellenálló. A maximális homoktűrő képesség 120g/m3

 

A vízhűtéses motor és a hidraulika egység találkozása. Szabvány szerinti négy csavaros felfogatással. A motorkebelt sines borítás védi.

 

 

A ZDS Plug&GO helyes telepítése:

 

 

 

Figyelem!

 

Sajnos a ZDS szivattyút is hamisíthatják! Ezért minden képpen érdemes odafigyelni, hogy csak és kizárólag gyári matricával ellátott szivattyút vásároljon.

 

A ZDS Plug&GO szivattyú használatával számos hiba forrást küszöbölhet ki:

 

 

Esetleg kiváncsi az alap ZDS búvárszivattyúkra is? Melyek nem tartalmazzák ezeket a remek funkciókat?! Nézze meg teljes ZDS búvárszivattyú kínálatunkat!

 

 

Ez az oldal a SPEEDPAGE weboldal készítővel készült