Gumigolyós szennyvíz visszacsapó szelep


Mire való a gumigolyós szennyvíz visszacsapó szelep? Mikor kell használni?

 

 

A gumigolyós szennyvíz visszacsapó szelep fő feladata a rendszerbe szerelve a közeg áramlását csak egy irányba engedi. A rendszerbe szereljük, ha bármilyen okból nem akarjuk, hogy visszaáramoljon a közeg. Az áramlási veszteség kismértékű, a nyitó nyomás pár tíz, vagy pár száz milibar. Ez a kiviteltől függően persze változhat. Az áramló közeg alapján léteznek szennyvízre, levegőre,  és különleges közegekre is visszacsapó szelepek.

 

A gumigolyós szennyvíz visszacsapó szelepnél egy gömb alakú zárótest (gumigolyó) zár,  a gumigolyó szabadon mozoghat a kialakított járatában, a gravitáció segíti zárásakor.

 

Elsősorban a szennyvíz szivattyú -k használata során van szükség a gumigolyós szennyvíz visszacsapó szelepre. Alkalmazzák vágókéses, darálós szennyvíz szivattyúknál és úgynevezett szabadátömlésű szennyvíz szivattyúknál is. Nyomott rendszerű szennyvízátemelő telepeknél előírás, hogy a rendszerbe legyen beépítve elzárócsappal együtt.


A gumigolyós szennyvízvisszacsapó szelepet akkor is használni kell, ha a szennyvízszivattyú nyomóvezetékének hosszúsága és keresztmetszete miatt a szennyvíz kiürítést követően a csőhálózatból visszafolyó víz mennyisége esetleg újra indításra kényszerítené a szennyvíz szivattyút.

 


A gumigolyós szennyvíz visszacsapó szelep anyagösszetételét és méreteit a következő rajzokon megtekintheti:



 


A gumigolyós szennyvíz visszacsapó szelep a két rozsdamentes csavarnak köszönhetően igény esetén szétcsavarozható így az egy esetleges dugulás esetén könnyen tisztítható.

 

 

Üzletünkben és webáruházunkban általában az 5/4 coll, 6/4 coll és 2 coll méretben tartjuk raktárkészleten a gumigolyós szennyvíz visszacsapó szelepeket. Ettől eltérő méretben ügyfélszolgálatunk tud felvilágosítást adni az aktuális árakról és a beszerzés idejéről.

 

 

 

Ez az oldal a SPEEDPAGE weboldal készítővel készült